Εύκολες συνταγές

Συνταγή για επιδόρπιο γάλακτος με σάλτσα κερασιού

Συνταγή για επιδόρπιο γάλακτος με σάλτσα κερασιού

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό επιδορπίου κρεμώδους γάλακτος με μια λαχταριστή σάλτσα κεράσι. Αυτή η απολαυστική συνταγή συνδυάζει την απαλότητα του γάλακτος και την έκρηξη των γεύσεων από τα γλυκά κεράσια. Είναι μια τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση, είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλά λαχταράτε ένα γλυκό τέλος στο γεύμα σας. Η κρεμώδης υφή του γλυκού συνδυάζεται υπέροχα με την πικάντικη γλυκύτητα της σάλτσας κερασιού, δημιουργώντας μια αρμονική γευστική συμφωνία σε κάθε μπουκιά.

Συστατικά

<πίνακας>

Επιδόρπιο γάλακτος
Σάλτσα κερασιού

2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο γάλακτος με σέρτσα κεράσι, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μέτρια κατσαρόλα
  • Χτυπάμε
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Μπολ ανάμειξης
  • Μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος
  • Ψυγείο για ψύξη

Για το επιδόρπιο με γάλα:

  • Γάλα
  • Ζάχαρη
  • άμυλο καλαμποκιού
  • Εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σάλτσα κερασιού:

  • Κεράσια (χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση)
  • Νερό
  • Χυμός λεμονιού
  • Εκχύλισμα βανίλιας

Προετοιμασία

Επιδόρπιο γάλακτος:

1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ διαλύουμε το καλαμποκάλευρο σε μικρή ποσότητα κρύου γάλακτος, φροντίζοντας να μην μείνουν σβώλοι.
3. Ρίξτε σιγά σιγά το διαλυμένο μείγμα καλαμποκιού στην κατσαρόλα ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
4. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει σε υφή σαν κρέμα.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με εκχύλισμα βανίλιας.
6. Ρίξτε το μείγμα του γλυκού γάλακτος σε μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος.
7. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να δέσει.

Σάλτσα κεράσι:

1. Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κεράσια, το νερό, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
2. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και να βγάλουν τα ζούμια τους.
4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με εκχύλισμα βανίλιας.
5. Αφήστε τη σάλτσα κεράσι να κρυώσει λίγο πριν βάλετε το γλυκό με παγωμένο γάλα.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του υπέροχου γλυκού γάλακτος με σάλτσα κεράσι απαιτεί περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για το μαγείρεμα του γλυκού γάλακτος και της σάλτσας κερασιού, καθώς και το χρόνο ψύξης στο ψυγείο. Ο χρόνος πρακτικής προετοιμασίας είναι ελάχιστος, καθιστώντας το ένα εύκολο και ικανοποιητικό επιδόρπιο στη δημιουργία.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, αυτή η συνταγή μπορεί να τροποποιηθεί αντικαθιστώντας το γαλακτοκομικό γάλα με εναλλακτικές λύσεις φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα σόγιας ή γάλα καρύδας. Επιπλέον, αντικαταστήστε το κανονικό επιδόρπιο με βάση το γάλα με μια κρέμα κρέμα ή πουτίγκα από γάλα φυτικής προέλευσης και πηκτά όπως το καλαμποκάλευρο ή το άγαρ-άγαρ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ετικέτες όλων των συστατικών για να συνεχίσετε ότι είναι κατάλληλα για vegan δίαιτες.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα του γλυκού γάλακτος κατά το μαγείρεμα για να αποτρέψετε τον σχηματισμό σβώλων.
– Όταν προσθέτετε το διαλυμένο καλαμποκάλευρο στην κατσαρόλα, το ρίχνετε σιγά σιγά και χτυπάτε δυνατά για να ενσωματωθεί απαλά.
– Αφήστε το επιδόρπιο γάλακτος να κρυώσει σε θερμοκρασία πριν το βάλετε στο ψυγείο για να αποφύγετε τη δημιουργία συμπυκνώματος στην επιφάνεια.
– Κόψτε και κόψτε τα κεράσια στο μισό για τη σάλτσα, φροντίζοντας να μην έχουν μείνει κουκούτσι, καθώς μπορεί να είναι κίνδυνος πνιγμού.
– Προσαρμόστε τη γλυκιά της σάλτσας κεράσι προσθέτοντας περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
– Για μια επιπλέον νότα παρακμής, γαρνίρετε το γλυκό με μια πασπαλισμένη τριμμένη σοκολάτα ή θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς πριν το σερβίρετε.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Στοιχείο
Επιδόρπιο γάλακτος
Σάλτσα κερασιού

Θερμίδες
150
50

Πρωτεΐνη
4g
0,5 g

Υδατάνθρακες
30 g
12g

Παχιά
2g
0g

Ίνα
0g
1g

Ζάχαρη
25 g
10 g

Ασβέστιο
150 mg
10 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε το επιδόρπιο γάλακτος με σάλτσα κεράσι παγωμένο σε κομψά ατομικά μπολ ή ποτήρια. Για να βελτιώσετε την παρουσίαση, μπορείτε να γαρνίρετε κάθε μερίδα με ένα φρέσκο ​​κεράσι από πάνω ή ένα φύλλο μέντας για ένα ποπ χρώμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη ζάχαρη άχνη ή σκόνη κακάο πάνω από το επιδόρπιο για μια πρόσθετη πινελιά κομψότητας.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε μια ποικιλία από μπισκότα ή κουλουράκια στο πλάι. Η βουτυρώδης και η τραγανή υφή αυτών των μπισκότων συνδυάζονται καλά με τους κρεμώδες επιδόρπιο γάλακτος. Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε μια μπάλα παγωτό βανίλια μαζί με το επιδόρπιο για μια επιπλέον απολαυστική απόλαυση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να κρατήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του επιδόρπιου γάλακτος με σάλτσα κεράσι, αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το γλυκό μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια έως και 3 ημέρες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να απολαμβάνετε μέσα σε 24-48 ώρες για να δείτε τη βέλτιστη γεύση και υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η γάλα που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή παρέχει θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των οστών, υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών και προάγει τη συνολική ευεξία.

Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μετάλλα. Περιέχουν υψηλό επίπεδο ανθοκυανινών, οι οποίες έχουν συνδεθεί με διάφορα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της φλεγμονής και της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς.

Ενώ το επιδόρπιο περιέχει λίγη ζάχαρη, μπορείτε να το κάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Η συνταγή επιτρέπει την προσαρμογή, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε τη γλυκύτητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το επιδόρπιο γάλακτος με σάλτσα κεράσι, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Επιδόρπιο με γάλα φράουλα με σιρόπι βασιλικού: Αντικαταστήστε τα κεράσια με φρέσκες φράουλες και δημιουργήστε έναν απολαυστικό συνδυασμό με ένα σπιτικό σιρόπι βασιλικού.
  • Επιδόρπιο μάνγκο με γάλα καρύδας: Ανακατέψτε ώριμα μάνγκο με γάλα καρύδας για να δημιουργήσετε ένα τροπικό και κρεμώδες επιδόρπιο που θα μεταφέρει τους γευστικούς σας καλούς στον παράδεισο.
  • Τηγανίτες βατόμουρου με κρέμα βανίλιας: Συνδυάστε αφράτες τηγανίτες βατόμουρου με μια κούκλα σπιτικής κρέμας βανίλιας για μια γεύση από αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay και η Nigella Lawson. Η τεχνογνωσία τους και οι καινοτόμες προσεγγίσεις τους στα επιδόρπια έχουν επηρεάσει τη δημιουργία αυτού του απολαυστικού γλυκού γάλακτος με σάλτσα κεράσι. Με την έμφαση στην εξισορρόπηση γεύσεων και υφών, αυτή η συνταγή στοχεύει να φέρει μια νότα μαγειρικής τέχνης στην κουζίνα του σπιτιού σας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button