Εύκολες συνταγές

Συνταγή για λουκουμάδες με μαρμελάδα φράουλα

Συνταγή για ντόνατς με μαρμελάδα φράουλα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στους απολαυστικούς και λαχταριστούς λουκουμάδες μαρμελάδας φράουλας που θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας για γλυκό. Αυτά τα αφράτα ντόνατς είναι γεμάτα με μια λαχταριστή μαρμελάδα φράουλα, επικαλυμμένα με άχνη ζάχαρη και είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή επιδόρπιο. Ο συνδυασμός της μαλακής ζύμης και της γλυκιάς μαρμελάδας δημιουργεί μια παραδεισένια απόλαυση που θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερο. Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από τη σπιτική καλοσύνη αυτών των απολαυστικών ντόνατς!

Συστατικά

<πίνακας>

Ντονατ
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη κρυσταλλική
¼ φλιτζάνι

Στιγμιαία μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού

Γάλα (ζεστό)
¾ φλιτζάνι

Ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
3 κουταλιές της σούπας

Αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
1

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Φυτικό λάδι (για τηγάνισμα)

Ζάχαρη άχνη (για ξεσκόνισμα)

Γέμισμα μαρμελάδας φράουλας
Ποσότητα

Φράουλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλιτζάνι

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Πηκτίνη σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά ντόνατς με μαρμελάδα φράουλας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ο πλάστης
– Κόφτης ζαχαροπλαστικής ή στρογγυλός κόφτης μπισκότων
– Θερμόμετρο ψησίματος
– Τρυπητή κουτάλα ή skimmer spider
– Σχάρα καλωδίων
– Χαρτοπετσέτες

Προετοιμασία

Προετοιμασία ζύμης ντόνατ:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαγιά στιγμής και το αλάτι.
2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το χτυπημένο αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
3. Ρίξτε σταδιακά τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά ενώ ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.
4. Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
5. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε τη με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προετοιμασία γέμισης μαρμελάδας φράουλας:

1. Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τις φράουλες, την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
2. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να βγάλουν τους χυμούς τους.
3. Ρίξτε σκόνη πηκτίνης πάνω από το μείγμα της φράουλας και συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
4. Αφαιρέστε τη μαρμελάδα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.

Συναρμολόγηση και τηγάνισμα ντόνατ:

1. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, χτυπήστε την και ανοίξτε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου ½ ίντσας.
2. Χρησιμοποιήστε ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής ή στρογγυλό κουπάτ για μπισκότα για να κόψετε κύκλους από τη ζύμη. Για ένα κλασικό σχήμα ντόνατ, χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο στρογγυλό κόφτη για να αφαιρέσετε τα κέντρα.
3. Τοποθετήστε τα ντόνατς και τις τρύπες για ντόνατς σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σκεπάστε τα με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.

  1. Ζεστάνετε το φυτικό λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα στους περίπου 350°F (175°C) χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ψησίματος για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία.

  2. Χαμηλώστε προσεκτικά μερικά ντόνατς στο καυτό λάδι, προσέχοντας να μην γεμίσετε την κατσαρόλα. Τηγανίζουμε κάθε πλευρά για περίπου 2-3 ​​λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  3. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα ή ένα skimmer αράχνης για να μεταφέρετε τα τηγανητά ντόνατς σε μια συρμάτινη σχάρα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξετε το υπερβολικό λάδι.

  4. Επαναλάβετε τη διαδικασία τηγανίσματος με τα υπόλοιπα ντόνατ και τρύπες για ντόνατ.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής με λουκουμάδες με μαρμελάδα φράουλα είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία της ζύμης, την αφαίρεση της να φουσκώσει, τη γέμιση της μαρμελάδας φράουλας, τη συναρμολόγηση και το τηγάνισμα των ντόνατς και αφήστε τα να κρυώσουν.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegans, μπορείτε να κάνετε μερικές αντικαταστάσεις συστατικών για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή:
– Αντικαταστήστε το γάλα με το προτιμώμενο γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας.
– Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με vegan βούτυρο ή λάδι καρύδας.
– Αντί για αυγό, χρησιμοποιήστε ένα υποκατάστατο αυγού με λιναρόσπορο ή σπόρους chia. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένους λιναρόσπορους ή σπόρους chia με 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.
– Βεβαιωθείτε ότι η σκόνη πηκτίνης που χρησιμοποιείται στη μαρμελάδα φράουλας είναι φιλική προς τους vegan, καθώς ορισμένες ποικιλίες μπορεί να περιέχουν ζελατίνη με βάση τα ζώα. Αναζητήστε πηκτίνη με ειδική ετικέτα ως vegan ή φυτικής προέλευσης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να πετύχετε μια ελαφριά και αφράτη ζύμη, βεβαιωθείτε ότι η μαγιά σας είναι φρέσκια και ενεργή. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη μαγιά διαλύοντάς την σε ζεστό γάλα με μια πρέζα ζάχαρη και περιμένοντας να αφρίσει μέσα σε λίγα λεπτά.
– Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη της γλουτένης, με αποτέλεσμα μια τρυφερή υφή.
– Όταν ανοίγετε τη ζύμη, πασπαλίζετε λίγο αλεύρι και από τις δύο πλευρές για να μην κολλήσει.
– Διατηρήστε σταθερή θερμοκρασία τηγανίσματος περίπου στους 350°F (175°C) για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα και ροδισμό των ντόνατς.
– Αφού τηγανίσετε, αφήστε τους λουκουμάδες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τους γεμίσετε με τη μαρμελάδα φράουλα. Αυτό αποτρέπει την πολύ γρήγορη τήξη και διαρροή της μαρμελάδας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Υδατάνθρακες
32g

Ζάχαρη
15 g

Πρωτεΐνη
4g

Ίνα
1g

Νάτριο
150 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τα Strawberry Jam Donuts φρέσκα και ζεστά για την καλύτερη εμπειρία. Πασπαλίστε τα γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη για να βελτιώσετε την εμφάνισή τους. Αυτά τα ντόνατς είναι τέλεια από μόνα τους, αλλά μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε με μια πλευρά σαντιγί ή παγωτό βανίλια. Μια άλλη επιλογή είναι να τα συνδυάσετε με μια δροσερή φρουτοσαλάτα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα λουκουμάδων μαρμελάδας φράουλας σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους, τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτοπετσέτας μέσα στο δοχείο για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τα ντόνατς σε σακούλα ή δοχείο που φυλάσσει στην κατάψυξη για έως και 1 μήνα. Τα ξεπαγώνετε σε θερμοκρασία δωματίου και τα ξαναζεσταίνετε στο φούρνο για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αν και αυτή η συνταγή για ντόνατς με μαρμελάδα φράουλας είναι αναμφίβολα μια απόλαυση, περιέχει ορισμένα ευεργετικά συστατικά:
– Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προάγουν τη συνολική υγεία.
– Το γάλα παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button