Εύκολες συνταγές

Σπιτική συνταγή με ζελέ

Σπιτική συνταγή με ζελέ

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην απολαυστική γλυκύτητα των σπιτικών ζελέ φασολιών με αυτή την απλή συνταγή. Αυτές οι πολύχρωμες και λαστιχωτές λιχουδιές είναι ιδανικές για να ικανοποιήσετε το γλυκό σας ή να τις μοιραστείτε ως ένα υπέροχο δώρο. Με τις ζωηρές αποχρώσεις και τις ακαταμάχητες γεύσεις τους, αυτοί οι σπιτικοί κόκκοι ζελέ σίγουρα θα φέρουν ένα χαμόγελο στα χείλη όλων.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικό
Ποσότητα

Ζελατίνη
1/4 φλιτζάνι

Κρύο νερό
1/2 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλιτζάνια

Σιρόπι καλαμποκιού
1/2 φλιτζάνι

Χυμοί φρούτων ή αρωματισμένα εκχυλίσματα
1/2 φλιτζάνι

Χρωματισμός τροφίμων
Όπως επιθυμείτε

Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
Για επίστρωση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτά τα απολαυστικά σπιτικά ζελέ, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους
  • Χτυπήστε ελαφρά ή κουταλιά για ανακάτεμα
  • Καλούπια από ζελέ ή μικρά στρογγυλεμένα καλούπια
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Πλαστικό περιτύλιγμα ή χαρτί περγαμηνής
  • Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής για επικάλυψη

Προετοιμασία

1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζελατίνη και το κρύο νερό. Αφήνουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει και να μαλακώσει για 5 λεπτά.
2. Αφού μαλακώσει η ζελατίνη, προσθέστε κρυσταλλική ζάχαρη και σιρόπι καλαμποκιού στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
3. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αποφύγετε το βράσιμο του μείγματος.
4. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
5. Ανακατέψτε με τον επιθυμητό χυμό φρούτων ή το αρωματισμένο εκχύλισμα, μαζί με μερικές σταγόνες χρωστικής τροφίμων για να επιτύχετε ζωντανά χρώματα για τους κόκκους ζελέ. Ανακατεύουμε καλά.
6. Ρίξτε προσεκτικά το μείγμα σε φορμάκια ζελατίνας ή μικρές στρογγυλεμένες φόρμες. Δεν έχετε καλούπια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές παγοθήκες ή να τις διαμορφώσετε με το χέρι.
7. Καλύψτε τα φορμάκια με πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξουν και να δέσει το ζελέ.
8. Μόλις σφίξουν τα φασόλια ζελέ, αφαιρέστε τα από τα φορμάκια και κυλήστε τα σε ζάχαρη ζαχαροπλαστικής για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
9. Τα σπιτικά ζελέ φασόλια σας είναι τώρα έτοιμα να τα βάλετε! Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για έως και δύο εβδομάδες.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για σπιτικά ζελέ φασόλια είναι περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο, δεν έχετε ότι τα φασόλια ζελέ θα πρέπει να διατηρηθούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σταθεροποιηθούν σωστά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν ρίχνετε το μείγμα στα καλούπια, δουλέψτε γρήγορα καθώς το μείγμα μπορεί να ξεκινήσει να πήζει.
– Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικές γεύσεις, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά μπολ και να προσθέσετε το επιθυμητό χρώμα και άρωμα τροφίμων σε κάθε παρτίδα.
– Για να δημιουργήσετε μια ποικιλία γεύσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς χυμούς φρούτων ή αρωματικά εκχυλίσματα όπως κεράσι, πορτοκάλι, λεμόνι ή βατόμουρο.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα και σχέδια για να κάνετε τα ζελέ φασόλια σας πιο ελκυστικά οπτικά.
– Αν δεν έχετε καλούπια για ζελέ, γίνετε δημιουργικοί και πλάθετε το μείγμα με το χέρι ή χρησιμοποιήστε μικρές θήκες για παγάκια.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
120

Συνολικό Λίπος
0g

Υδατάνθρακες
30 g

Ζάχαρη
25 g

Πρωτεΐνη1g

Νάτριο
5 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτά τα υπέροχα σπιτικά ζελέ σε ένα πολύχρωμο μπολ ή τακτοποιήστε τα σε μια διακοσμητική πιατέλα. Μπορείτε επίσης να συσκευάσετε σε μικρές τσάντες δώρου ή βάζα για ένα γοητευτικό σπιτικό δώρο. Για μια επιπλέον πινελιά, σκεφτείτε να προσθέσετε μια κορδέλα ή μια εξατομικευμένη συσκευασία στη συσκευασία.

Αυτά τα φασόλια ζελέ μπορούν να τα μόνοι τους ως γλυκιά λιχουδιά ή να τα συνδυάσετε με άλλα καραμέλες και επιδόρπια. Αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη σε μπουφέδες με ζαχαρωτά, μπομπονιέρες για πάρτι ή θεματικά τραπέζια επιδορπίων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ως επικαλύψεις για παγωτό, cupcakes ή κέικ για να προσθέσετε μια έκρηξη γεύσης και χρώματος.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την υφή των σπιτικών ζελέ, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε την έκθεσή τους στο άμεσο ηλιακό φως ή σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει το λιώσιμο των κόκκων ζελέ ή να γίνει κολλώδες. Εάν αποθηκευτούν σωστά, θα παραμείνουν φρέσκα για έως και δύο εβδομάδες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Ενώ τα σπιτικά φασόλια ζελέ είναι μια νόστιμη απόλαυση, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη. Η ζελατίνη, το κύριο συστατικό, είναι μια πηγή πρωτεΐνης και μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των καλών αρθρώσεων και την πέψη. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η ζελατίνη που διατίθεται στο εμπόριο μπορεί να μην προσφέρει τα ίδια με τη ζελατίνη που τρέφεται με χόρτο ή τη βιολογική ζελατίνη.

Ο χυμός φρούτων ή τα αρωματικά εκχυλίσματα που αναφέρονται στη συνταγή για να προσφέρουν μια νότα φυσικής γεύσης και ορισμένες πρόσθετες βιταμίνες ανάλογα με το φρούτο που χρησιμοποιείται. Είναι καλύτερο να εφαρμοστούν χυμοί χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή τεχνητές γεύσεις για μια πιο υγιεινή επιλογή.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε σπιτικά φασόλια ζελέ, ίσως θα θέλατε επίσης να εξερευνήσετε άλλες συνταγές για σπιτικές καραμέλες, όπως κολλώδη αρκουδάκια, ζελέ φρούτων ή τρούφες σοκολάτας. Αυτές οι συνταγές προσφέρουν έναν διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο για να πειραματιστείτε με γεύσεις και υφές στην άνεση της κουζίνας σας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή για σπιτικά ζελέ φασόλια αντλεί έμπνευση από τον διάσημο σεφ ζαχαροπλαστικής Dominique Ansel και την καινοτομία του στη δημιουργία παιχνιδιάρικων και απολαυστικών γλυκών. Με πάθος να συνδυάζει κλασικές τεχνικές με ιδιότροπη αίσθηση, ο σεφ Ansel έχει γίνει μια σημαντική προσωπικότητα στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Εμποτίζοντας αυτήν τη συνταγή με δημιουργικότητα και φαντασία, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο επίπεδο χαράς και ικανοποίησης που φέρνει ο σεφ Ansel στις γαστρονομικές του δημιουργίες. Αφήστε το εσωτερικό σας σεφ να λάμψει και απολαύστε τη διαδικασία παρασκευής αυτών των λαχταριστών σπιτικών κόκκων ζελέ. Θυμηθείτε να διασκεδάσετε και να μοιραστείτε τη γλυκιά με τους αγαπημένους σας. Καλό μαγείρεμα!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button