Εύκολες συνταγές

Συνταγή για επιδόρπιο με αβοκάντο

Σχετικά με τη συνταγή

Το επιδόρπιο αβοκάντο είναι μια απολαυστική και μοναδική απόλαυση που συνδυάζει τον κρεμώδη πλούτο του αβοκάντο με συμπληρωματικές γεύσεις για να δημιουργήσει ένα λαχταριστό επιδόρπιο. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια αναζωογονητική ανανέωση στα παραδοσιακά επιδόρπια χρησιμοποιώντας το αβοκάντο ως κύριο συστατικό. Τα αβοκάντο δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και γεμάτα συστατικά, καθιστώντας αυτό το επιδόρπιο μια πιο υγιεινή επιλογή για όσους έχουν γλυκό δόντι. Με το ζωηρό πράσινο χρώμα και τη βελούδινη υφή του, αυτό το επιδόρπιο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και που τους κάνει να θέλουν περισσότερο!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Ώριμα αβοκάντο
2

Συμπυκνωμένο γάλα
1/2 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

σαντιγί
Για γαρνιτούρα

Φρέσκα μούρα
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο με αβοκάντο, θα ετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  1. Πανίδα κοπής
  2. Μαχαίρι
  3. Κουτάλι
  4. Μπολ ανάμειξης
  5. Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
  6. Μεζούρες και κουτάλια
  7. Ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος
  8. Χτυπάμε
  9. Ψυγείο

Προετοιμασία

1. Κόψτε τα ώριμα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και αφαιρέστε τη σάρκα σε ένα μπολ ανάμειξης.
2. Πολτοποιήστε τη σάρκα του αβοκάντο με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.
3. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού στο πολτοποιημένο αβοκάντο.
4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν.
5. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε μια μεταξένια υφή.
6. Ρίξτε το αναμεμειγμένο μείγμα σε ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος.
7. Βάλτε το γλυκό με αβοκάντο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να δέσει και να παγώσει.
8. Πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε κάθε επιδόρπιο με μια κούκλα σαντιγί και φρέσκα μούρα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το επιδόρπιο αβοκάντο είναι περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο, απαιτούνται επιπλέον 2 ώρες για να κρυώσει στο ψυγείο για να επιτευχθεί η τέλεια συνοχή και γεύση.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Χρησιμοποιήστε ώριμα αβοκάντο για καλύτερα αποτελέσματα. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς απαλά στην αφή, αλλά όχι υπερβολικά χυλώδη.
– Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν καφέ κηλίδες ή μώλωπες από τη σάρκα του αβοκάντο πριν το πολτοποιήσετε.
– Προσαρμόστε τη γλύκα προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο ζαχαρούχο γάλα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
– Για πιο γευστική γεύση, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την ποσότητα του χυμού λεμονιού.
– Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει τελείως λείο για να πετύχουμε μια βελούδινη υφή.
– Όταν γαρνίρετε με σαντιγί και φρέσκα μούρα, γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίασή σας για να κάνετε κάθε μερίδα οπτικά ελκυστική.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
18 mg

Νάτριο
45 mg

Υδατάνθρακες
25 g

Ίνα
5 g

Σάκχαρα
20 g

Πρωτεΐνη
4g

Βιταμίνη C
10% DV

Βιταμίνη Ε
6% DV

Κάλιο
10% DV

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το επιδόρπιο αβοκάντο, χρησιμοποιήστε κομψά ποτήρια κρασιού χωρίς κοτσάνι ή διαφανή γυαλιά μπολ για να αναδείξετε το ζωντανό πράσινο χρώμα του. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με μια σαντιγί και μερικά φρέσκα μούρα. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω λίγη τριμμένη μαύρη σοκολάτα ή θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

Για όσους αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, σκεφτείτε να σερβίρετε το επιδόρπιο αβοκάντο με μια μπάλα παγωτό μπανίλια, λίγο σάλτσα καραμέλας ή ένα πασπαλισμένο με φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας. Αυτές οι προσθήκες θα βελτιώσουν περαιτέρω τις γεύσεις και τις υφές, δημιουργώντας μια πιο απολαυστική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του γλυκού αβοκάντο, διατηρήστε το στο δοχείο σε δοχείο αεροστεγών. Μπορεί να αποθηκευτεί για έως και 2 ημέρες, αλλά είναι καλύτερο για το σώμα εντός 24 ωρών από την προετοιμασία.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιή λίπη, φυτικές ίνες και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Ε και C. Παρέχουν πολλά για την υγεία, όπως η προαγωγή της υγείας της καρδιάς, η υποστήριξη της πέψης και η ενίσχυση της υγείας του δέρματος. Επιπλέον, το επιδόρπιο με αβοκάντο είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική στα παραδοσιακά επιδόρπια που είναι συχνά φορτωμένα με ραφιναρισμένα σάκχαρα και ανθυγιεινά λίπη. Χρησιμοποιώντας το αβοκάντο ως κύριο συστατικό, αυτό το επιδόρπιο προσφέρει μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

Η προσθήκη ζαχαρούχου γάλακτος προσφέρει μια πινελιά γλυκύτητας χωρίς να υπερισχύει των φυσικών γεύσεων του αβοκάντο. Προσθέτει επίσης κρεμώδη υφή στο γλυκό, καθιστώντας το πιο χορταστικό. Ωστόσο, αν προτιμάτε μια vegan εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου ως υποκατάστατο του ζαχαρούχου γάλακτος. Αυτό θα δώσει στο επιδόρπιο μια διακριτική γεύση καρύδας ή ξηρού καρπού, βελτιώνοντας τη γεύση και την υφή του.

Τα φρέσκα μούρα που διαφήμιση ως γαρνιτούρα όχι μόνο προσθέτουν μια έκρηξη χρώματος αλλά συμβάλλουν επίσης στη θρεπτική αξία του γλυκού. Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες, που υποστηρίζουν τη γενική υγεία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει ο μοναδικός συνδυασμός αβοκάντο γλυκύτητας, ίσως και να θέλετε να εξερευνήσετε και άλλα επιδόρπια με βάση το αβοκάντο. Μια δημοφιλής επιλογή είναι η μους σοκολάτας αβοκάντο, όπου τα αβοκάντο αναμειγνύονται με σκόνη κακάο, γλυκαντικό και εκχύλισμα βανίλιας για να δημιουργήσεις μια πλούσια και κρεμώδη απόλαυση σοκολάτας. Μια άλλη νόστιμη συνταγή είναι το cheesecake με αβοκάντο, όπου τα αβοκάντο ενσωματώνονται σε μια κρεμώδη γέμιση cheesecake αρωματισμένη με πικάντικο χυμό λάιμ.

Αυτές οι συνταγές προσφέρουν μια τέλεια ισορροπία μεταξύ της απόλαυσης και των διατροφικών πλεονεκτημάτων, καθιστώντας τις εξαιρετικές επιλογές για όσους αναζητούν πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για επιδόρπια.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για επιδόρπιο με αβοκάντο αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi και ο Samin Nosrat, οι οποίοι έχουν διαδώσει τη χρήση του αβοκάντο με απροσδόκητους. Επιδείξει την ευελιξία αυτού του φρούτου, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε αλμυρά πιάτα αλλά και σε γλυκές ίες.

Σεφ όπως ο Ottolenghi και ο Nosrat έχουν αγκαλιάσει την ιδέα της ενσωμάτωσης υγιεινών συστατικών στις συνταγές τους, προωθώντας μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση στο μαγείρεμα και στο φαγητό. Η καινοτόμος χρήση του αβοκάντο έχει εμπνεύσει πολλούς οικιακούς μάγειρες και λάτρεις του φαγητού να εξερευνήσουν τις δυνατότητες αυτού του ευέλικτου φρούτου.

Έτσι, διοχετεύστε τον εσωτερικό σας σεφ και ετοιμαστείτε να κάνετε τις απολαυστικές γεύσεις αυτού του γλυκού αβοκάντο. Είναι ένας εξαιρετικός για να απολαμβάνετε τον τρόπο του αβοκάντο για την υγεία ενώ ικανοποιείτε τις λιγούρες σας για γλυκό. Θυμηθείτε να διασκεδάσετε στην κουζίνα και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει καθώς ετοιμάζετε και παρουσιάζετε αυτό το μοναδικό γλυκό. Απολαύστε!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button