Εύκολες συνταγές

Συνταγή για επιδόρπιο ανανά σε κούπα

Σχετικά με τη συνταγή

Επιδοθείτε σε ένα απολαυστικό επιδόρπιο που μπορείτε να παρασκευαστείτε μόνο σε μια κούπα. Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι για εκείνες τις στιγμές που λαχταράτε κάτι γλυκό αλλά δεν θέλετε να περάσετε τις ώρες στην κουζίνα. Ο συνδυασμός πικάντικου ανανά και κρεμώδους υφής θα δελεάσει τους γευστικούς σας καλούς και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερο. Είτε ετοιμαστείτε μαζί σας ένα επιδόρπιο της τελευταίας στιγμής είτε απλώς απολαμβάνετε μια νόστιμη απόλαυση, αυτή η συνταγή για επιδόρπιο ανανά σε μια κούπα είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας.

Συστατικά

Δείτε τα συστατικά που θα γίνουν για αυτό το υπέροχο επιδόρπιο ανανά:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

4 κουταλιές της σούπας
Τριμμένος ανανάς

2 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη κρυσταλλική

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/8 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας
Γάλα

1 κουταλιά της σούπας
Φυτικό λάδι

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Σαντιγί (προαιρετικά)

Κεράσι Μαρασκίνο (προαιρετικό)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτό το επιδόρπιο ανανά σε κούπα, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μια κούπα κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων
  • Μεζούρες και φλιτζάνια
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε το πιρούνι ή χτυπήστε το για ανακάτεμα
  • Κούταλι για ανάμειξη
  • Ανοιχτήρι κονσερβών (αν χρησιμοποιείτε κονσέρβα θρυμματισμένο ανανά)
  • Φούρνος μικροκυμάτων

Προετοιμασία

  1. Ξεκινήστε στραγγίζοντας τον θρυμματισμένο ανανά για να αφαιρέσετε τυχόν περιττό χυμό.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό έλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο.
  4. Διπλώστε απαλά τον στραγγισμένο θρυμματισμένο ανανά μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το κουρκούτι.
  5. Ρίξτε τη ζύμη σε μια κούπα κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, γεμίζοντάς την περίπου μέχρι τη μέση για να αφήσετε χώρο να φουσκώσει στο μαγείρεμα.
  6. Το πλήρως μικροσκοπείο στο φούρνο κυμάτων και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το γλυκό και να ξαναβρεθεί όταν το αγγίζετε ελαφρά.
  7. Βγάλτε προσεκτικά την κούπα από το φούρνο μικροκυμάτων (θα είναι ζεστή!) και αφήστε την να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  8. Αν θέλετε, προσθέστε το επιδόρπιο ανανά με σαντιγί και ένα κερασί μαρασκίνο για επιπλέον απόλαυση.

Χρόνος προετοιμασίας

Αυτή η συνταγή για επιδόρπιο ανανά σε κούπα μπορεί να παρασκευαστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Με συνολικό χρόνο προετοιμασίας περίπου 5 λεπτών, θα έχετε μια απολαυστική λιχουδιά δεν την έχετε σε ελάχιστο χρόνο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές αντικαταστάσεις συστατικών για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή. Αντικαταστήστε τη γάλα με το αγαπημένο σας φυτικό γάλα, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας. Χρησιμοποιήστε φυτικό λάδι ή λιωμένο λάδι καρύδας αντί για κανονικό φυτικό λάδι. Βεβαιωθείτε ότι ο θρυμματισμένος ανανάς είναι κονσερβοποιημένος στο δικό του χυμό αντί για σιρόπι. Κάνοντας αυτές τις προσαρμογές, μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο σε μια απόλαυση φιλικής προς τους vegan.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Όταν συνδυάζετε τα ξηρά συστατικά, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα σύρμα για να βεβαιωθείτε ότι αναμειγνύονται ομοιόμορφα χωρίς σβόλους.
  • Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις προστεθούν τα υγρά συστατικά για να αποφευχθεί η πυκνή υφή.
  • Ρυθμίστε το χρόνο μαγειρέματος με βάση την ισχύ του φούρνου μικροκυμάτων σας. Ξεκινήστε με 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, προσθέστε επιπλέον χρόνο σε βήματα των 15 δευτερολέπτων εάν χρειάζεται. Το επιδόρπιο πρέπει να είναι πλήρως μαγειρεμένο αλλά να είναι ακόμα υγρό.
  • Αφήστε το επιδόρπιο ανανά να κρυώσει ελαφρώς πριν το γλυκό, καθώς θα είναι πολύ ζεστό αμέσως μετά το ψήσιμο στα μικροκύματα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα επιδόρπιο ανανά:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
210

Συνολικό Λίπος
6g

Κορεσμένα λιπαρά
1g

Χοληστερόλη
0 mg

Νάτριο
180 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
37 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
20 g

Πρωτεΐνη
2g

Βιταμίνη C
10%

Ασβέστιο
8%

Σίδερο
6%

*Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται.

Απαιτήσεις εξυπηρέτησης και παρουσίασης, εναλλακτικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούνΌσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το επιδόρπιο ανανά με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια λίγη σάλτσα καραμέλα. Οι κρεμώδεις και γλυκές γεύσεις θα συμπληρώσουν τέλεια τον πικάντικο ανανά. Επιπλέον, μπορείτε να σερβίρετε μαζί με μια φρέσκια φρουτοσαλάτα για να προσθέσετε ένα αναζωογονητικό στοιχείο στο επιδόρπιό σας. Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίασή σας και να πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις και συνοδευτικά με βάση τις προτιμήσεις σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αυτό το επιδόρπιο ανανά είναι καλύτερο να απολαμβάνετε αμέσως μετά την προετοιμασία όσο είναι ακόμα ζεστό. Ωστόσο, αν σας περισσέψει, μπορείτε να φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να το ξαναζήσετε, απλά ξαναζεστάτε το γλυκό στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχρι να ζεσταθεί. Λάβετε υπόψη ότι η υφή μπορεί να αλλάξει ελαφρώς με το ζέσμα, αλλά θα παραμείνει νόστιμο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το επιδόρπιο ανανά σε κούπα περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν θρεπτικά συστατικά. Ο ανανάς είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου. Περιέχει επίσης βρωμελίνη, ένα ένζυμο που βοηθά στην πέψη και μειώνει τη φλεγμονή. Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια, ενώ το γάλα συμβάλλει στο ασβέστιο για γερά οστά και δόντια. Αν και αυτό το επιδόρπιο προορίζεται να το απολαμβάνετε με μέτρο, προσφέρει μια απολαυστική ισορροπία μεταξύ της απόλαυσης και της ενσωμάτωσης ορισμένων ευεργετικών θρεπτικών συστατικών.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το επιδόρπιο ανανά σε κούπα, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κέικ με κούπα μήλου με κανέλα: Ένα ανακουφιστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις γεύσεις του μήλου και των ζεστών μπαχαρικών σε μία μόνο κούπα.

  2. Κέικ με κούπα σοκολάτας με λάβα: Απολαύστε ένα πλούσιο και αφράτο κέικ σοκολάτας με λιωμένο κέντρο που προετοιμάζεται άνετα σε μια κούπα.

  3. Μάφιν με κούπα μύρτιλλων λεμονιού: Απολαύστε το άφράτο ξύσμα λεμονιού σε συνδυασμό με γλυκά βατόμουρα σε ένα άφράτο μάφιν φτιαγμένο σε λίγα λεπτά.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο ανανά σε κούπα είναι εμπνευσμένο από τη δημιουργικότητα και την ευκολία των σύγχρονων συνταγών για επιδόρπια. Οι σεφ και οι food bloggers που έχουν συμβάλει στη δημοτικότητα των γλυκών με κούπες είναι οι Tasty, Laura in the Kitchen και Gemma Stafford από το Bigger Bolder Baking. Αυτές οι γαστρονομικές επιρροές έχουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τα γρήγορα και εύκολα επιδόρπια, καθιστώντας τα προσβάσιμα σε όλους με τις καινοτόμες συνταγές τους για κούπες. Το πάθος τους για τη δημιουργία νόστιμων λιχουδιών με ελάχιστη προσπάθεια έχει ανοίξει το δρόμο για υπέροχες δημιουργίες όπως αυτό το επιδόρπιο ανανά, φέρνοντας χαρά στις κουζίνες σε όλο τον κόσμο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button