Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με ρολό τροπικών φρούτων

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στον κόσμο της τροπικής απόλαυσης! Αυτή η συνταγή κέικ με ρολό τροπικών φρούτων είναι μια έκρηξη από ζωντανές γεύσεις που θα σας μεταφέρουν σε έναν ηλιόλουστο παράδεισο με κάθε μπουκιά. 🌴🍍🍓 Ετοιμαστείτε να έχετε ένα απαλό και σπογγώδες κέικ τυλιγμένο με λαχταριστά τροπικά φρούτα, δημιουργώντας ένα επιδόρπιο που είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και πεντανόστιμο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Αυγά
4

Ζάχαρη κρυσταλλική
3/4 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Ανανάς σε κύβους
1 φλιτζάνι

Μάνγκο σε κύβους
1 φλιτζάνι

Ακτινίδιο, κομμένο σε φέτες
2

σαντιγί
1 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το τροπικό αριστούργημα, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης (2)
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Σπάτουλα
– Ταψί
– Περγαμηνόχαρτο
– Μαχαίρι
– Σανίδα κοπής
– Σχάρα ψύξης

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε βήμα προς βήμα στη διαδικασία προετοιμασίας. Φορέστε την ποδιά σας και ετοιμαστείτε να καταπλήξετε τους γευστικούς σας κάλυκες!

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά με ένα ηλεκτρικό μίξερ ή χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν.
4. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και ανοιχτό κίτρινο.
5. Διπλώστε απαλά το εκχύλισμα βανίλιας.
6. Προσθέστε σταδιακά το συνδυασμό του αλευριού στο μείγμα των αυγών, διπλώνοντας απαλά μέχρι να ενωθούν καλά και να μην μείνουν σβώλοι.
7. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και μετά ρίχνουμε το κουρκούτι πάνω του. Απλώστε το κουρκούτι ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
8. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσετε ελαφρά το κέικ και να ξαναβρεθείτε όταν το ακουμπήσετε.
9. Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας πασπαλίζοντάς την με ζάχαρη άχνη.
10. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε αμέσως πάνω στην έτοιμη πετσέτα κουζίνας. Ξεκολλήστε προσεκτικά το λαδόκολλα.
11. Ξεκινώντας από μια από τις πιο κοντές άκρες, τυλίξτε απαλά το κέικ σφιχτά με την πετσέτα μέσα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε αυτή τη θέση σε ρολό.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ με ρολό τροπικών φρούτων είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή όλων των συστατικών, την προετοιμασία τους και την παρακολούθηση των οδηγών βήμα προς βήμα. Ο πραγματικός χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον.

[Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να χτυπήσετε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν παχύρρευστα και ανοιχτό κίτρινο. Αυτό θα δημιουργήσει μια ελαφριά και αφράτη υφή για το κέικ σας.
– Το δίπλωμα των ξηρών συστατικών στο υγρό μείγμα βοηθάει απαλά να διατηρηθεί η αίσθηση του αέρα.
– Όταν τυλίγετε το κέικ, χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη για να μην κολλήσει.
– Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξετυλίξετε και το γεμίσετε για να αποφύγετε τυχόν ρωγμές.

Τώρα που έχετε κατακτήσει τα βήματα προετοιμασίας, καθώς βουτήξουμε στις απολαυστικές διατροφικές αξίες!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Συνολικό Λίπος
8g

Υδατάνθρακες
35 g

Πρωτεΐνη
4g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
20 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το κέικ με ρολό τροπικών φρούτων, ξετυλίξτε το προσεκτικά από την πετσέτα και απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση σαντιγί πάνω από το κέικ. Το φαινόμενον ομοιόμορφα τους αναγνώστες, τα μάνγκο και τα ακτινίδια κομμένα σε κύβους πάνω από τη σαντιγί. Δεν μπορείτε να κάνετε δημιουργικούς και να τροπικά μπορείτε να προσθέσετε όπως τους πάθους ή παπάγια για μια επιπλέον έκρηξη γεύσεων.

Για την παρουσίαση, πασπάλισε με λίγη τριμμένη καρύδα πάνω από τα φρούτα και τυλίξτε απαλά το κέικ. Κόβουμε το ρολό σε ατομικές μερίδες και τις τοποθετούμε σε μια διακοσμητική πιατέλα. Γαρνίρετε με τα φύλλα μέντας και σερβίρετε με μια πλευρά από σαλάτα τροπικών φρούτων ή σορμπέ καρύδας για μια πλήρη τροπική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του κέικ σας με ρολό τροπικών φρούτων, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Καταναλώνεται καλύτερα μέσα σε 2-3 ημέρες. Εάν έχετε υπολείμματα, μπορείτε να τυλίξετε σφιχτά μεμονωμένες φέτες σε πλαστική μεμβράνη και να τις καταψύξετε για έως και έναν μήνα. Απλώς να ξεπαγώσετε στο ψυγείο πριν τα φροντίσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτό το κέικ με ρολό τροπικών φρούτων δεν είναι μόνο μια νόστιμη απόλαυση, αλλά προσφέρει επίσης πολλά για την υγεία. Τα φρούτα που αναφέρονται σε αυτή τη συνταγή είναι γεμάτα με βιταμίνες, μετάλλα και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη συνολική ευεξία.

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, βρωμελίνη (ένα ένζυμο που βοηθά την πέψη) και μαγγάνιο, το οποίο υποστηρίζει την υγεία των οστών. Τα μάνγκο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C και διαιτητικών ινών, προάγοντας το υγιές δέρμα και την πέψη. Τα ακτινίδια είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C και συμβάλλουν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το ίδιο το κέικ είναι φτιαγμένο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, παρέχοντας υδατάνθρακες για ενέργεια. Περιέχει επίσης αυγά, τα οποία είναι καλή πηγή πρωτεΐνης. Επιπλέον, η σαντιγί προσθέτει μια νότα λαχταριστής γεύσης ενώ παρέχει ασβέστιο και μερικά υγιή λίπη.

Παρόμοιες συνταγές

Ψάχνετε για περισσότερες φρουτώδεις δημιουργίες; Αν σας άρεσε αυτό το κέικ με ρολό τροπικών φρούτων, μπορείτε να εξερευνήσετε άλλες συνταγές για τροπικά επιδόρπια όπως:

  • Piña Colada Cupcakes: Υγρό cupcakes καρύδας με γέμιση κομπόστας ανανά και από πάνω κρεμώδες γλάσο καρύδας.
  • Cheesecake με φρούτα του πάθους: Κρεμώδες και αφράτο cheesecake εμπλουτισμένο με τις ζωντανές γεύσεις των φρούτων του πάθους.
  • Μάνγκο ρυζόγαλο καρύδας: Κρεμώδες ρυζόγαλο εμπλουτισμένο με τροπικές γεύσεις μάνγκο και καρύδας, ιδανικό για ένα ανακουφιστικό επιδόρπιο.

Αυτές οι συνταγές θα συνεχίσουν να σας μεταφέρουν στο τροπικό παράδεισο με κάθε απολαυστική μπουκιά!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Κατά τη δημιουργία αυτής της συνταγής, άντλησα έμπνευση από διάσημους σεφ που έχουν κατακτήσει την τέχνη της τροπικής κουζίνας. Ο σεφ José Andrés, με την καινοτομία του στην ανάμειξη γεύσεων, με ενέπνευσε να συνδυάσω τα τροπικά με αρμονικό τρόπο. Το πάθος του σεφ Yotam Ottolenghi για ζωντανά και ποικίλα συστατικά με ενθάρρυνε να εξερευνήσω τον πολύχρωμο κόσμο των τροπικών φρούτων. Τέλος, η σεφ Nadiya Hussain, με τις δημιουργικές της τεχνικής ψησίματος, με ενέπνευσε να κάνω αυτό το κέικ σε μια εκπληκτική παρουσίαση.

Με την εμφύσηση της γνώσης και της μαγειρικής τέχνης αυτών των αξιότιμων σεφ, στόχευα να δημιουργήσω μια συνταγή που θα εντυπωσίαζε τους γευστικούς σας κάλους και θα σας μεταφέρει σε έναν τροπικό παράδεισο με κάθε μπουκιά. Απολαμβάνω! 🌴🍍🍓

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button